Home Despre NOI Ajutor Contact
Utilizator
Parola
Inscriere companie
Inscriere candidat
Recuperare parola
Va propunem un subiect de actualitate :
Guvernul anunta schimbari importante ale Codului Muncii .
Care este parerea Dvs despre aceste schimbari propuse ?
Sunt angajatorii sau angajatii favorizati ?
Care ar putea fi impactul acestor schimbari in mediul economic ?
Asteptam comentariile sau experientele voastre legate de acest subiect pe blog-ul nostru din eCARIERE CAFE Hai sa vorbim.....


Ce sanse de angajare au absolventii de facultate in conjunctura economica actuala?
In perioada de criza economica, somajul in randul proaspetilor absolventi de facultate tinde sa creasca. Acest lucru se intampla deoarece criza economica exercita asupra companiilor presiuni legate de costuri si presiuni legate de timp. Angajarea absolventilor de facultate, desi sunt ieftini si usor de format, presupune o perioada lunga de timp in care acestia urmeaza traininguri si devin eficienti! Care este cea mai buna alegere ? Intampinati probleme cu angajatii absolventi ? Ce parere aveti despre calitatea lor profesionala ? Asteptam parerile voastre pe eCARIERE CAFE , Hai sa vorbim...

Cum te adaptezi la noul loc de munca ?
Sfaturi utile pentru primele zile !
1. Trebuie sa ajungi la birou cu 15 minute mai devreme decat ora inceperii programului de lucru.
2.Pentru a te simti mai energic si binedispus, nu uita sa iei micul dejun inainte sa pleci de acasa!
3.Nimeni nu se asteapta ca cel mai nou coleg sa le stie pe toate, asadar recunoaste cand nu stii ceva !
4.Incearca sa fii politicos cu toti colegii : soferi, secretara , colegi
5. Incearca sa cunosti toate persoanele cheie din companie, fii prietenos si deschis !
6.Afla de la inceput care sunt atributiile tale si incearca sa intelegi exact ce ti se cere!


Forum » SCRISOAREA DE RECOMANDARE

SCRISOAREA DE RECOMANDARE

O Scrisoare  de Recomandare  are ca rol certificarea informatiilor precizate in CV si convingerea destinatarului de performantele candidatului. In scrisoarea de recomandare fostul sau actualul sef , coleg de serviciu, manager,  trebuie sa scoata in evidenta calitatile candidatului  prezentate intr-un mod cat mai obiectiv.

In general, scrisorile de recomandare sunt cerute de catre posibilii angajatori , in momentul in care procesul de recrutare si selectie este in desfasurare iar candidatul pare a corespunde atat profilului si specificatiilor job-ului. Ele au rolul de a intari increderea angajatorului ca elementele din CV –ul candidatului sunt corect prezentate si ca acesta a avut la job-urile anterioare performantele profesionale corespunzatoare.

De asemenea , ele sunt un bun prilej de a scoate in evidenta calitatile distinctive ale candidatului in raport cu alti angajati si job-ul.

Studiile arata ca Scrisorile de Recomandare sunt mai cerute/folosite in recrutarile pentru job-uri de top , cu responsabilitati mai mari decat in cele mai putin importante.

Iata mai jos 2 exemple de Scrisori de recomandare atat in Romana cat si in Engleza :

Exemplu 1 - Romana

“ ANTET COMPANIE

Data ………………..

SCRISOARE DE RECOMANDARE

In atentia ………………………….,

Domnul / Doamna ……………………….. a fost angajatul companiei noastre  in perioada ………………… , ocupand  in ultimii …… ani pozitia de …………......in cadrul departamentului …………………………………….

In toata aceasta perioada dedicatia si comportamentul sau pentru obiectivele companiei au fost  deosebite , domnul / doamna ………….. implicandu - se activ in in respectarea termenelor si realizarea sarcinilor profesionale .

Domnul /Doamna ………………… s-a evidentiat ca un angajat cu un nivel foarte ridicat de expertiza in domeniul …………….si ca un manager profesionist,  cu aptitudini bune de comunicare in cadrul relatiilor cu colegii si subordonatii dezvoltand un adevarat spirit de echipa.

Cu o dorinta continua pentru invatare si gasirea de noi provocari,a adus companiei multa valoare in tot ceeace a facut .Nu in ultimul rand el/ea a fost o persoana devotata companiei.

Dintre proiectele/realizarile/responsabilitatile sale doresc a mentiona:
a).........
b).........

Pe baza celor de mai sus dorim sa il recomandam cu incredere pe domnul / doamna …………….. pentru oricare din demersurile profesionale viitoare .

Cu respect,

Nume ……………………..

Functie…………………….
NUME COMPANIE “

Exemplu 2 - Engleza

“Logo

 Date ……….

LETTER OF RECOMMENDATION
To Whom It May Concern

We would like to recommend Mr./Mrs .................... as an excellent worker who worked for our company during the period ......................... and ..........................


He/she proved high professionalism and special abilities, being a  very dynamic person, good at work, offering to the clients the best service.
At the same time, he/she could manage very well in critical situations.
He helped us very much by working overtime showing real devotion to company objectives and strategy.

With his / her communication abilities he developed in both his department and within the whole company a healthy , reliable team spirit.

Some of his / her projects / achievements / responsibilities were :

a).........
b).........

Therefore , we would like to strongly recommend him for any professional projects in the future .

Respectfully Yours,

Name ……………………..

Function…………………….
Company Name “


Adauga comentariu:
Titlul:
Comentariu:

Comentarii
va multumesc mi-ati fost de mare folos - 25-04-2010 01:06
mi-au fost utile exemplele dvstr. pt. a completa niste scrs. de recmd. gratie
 
corectare - 07-01-2009 23:44
este un exemplu,dar in varianta romana si in engleza
 
multumesc, - 13-11-2008 04:39
mi-au folosit exemplele voastre
 

Evolutia salariilor in 2012 ! In acest an asteptarile salariale sunt pesimiste. In 2012 companiile sunt inca orientate catre un control strict al costurilor, reducandu-se mult investitia in oameni.
Totusi , salariile angajatilor din sectorul privat s-au mentinut la nivelul celor din 2011 , reducandu-se considerabil valoarea bonusurilor si a primelor.

Ca si masuri de reducere a costurilor cu personalul ce sunt uzitate amintim somajul tehnic si concediul fara plata .

Cu toate acestea angajatorii par sa inteleaga din ce in ce mai mult importanta angajatilor competenti si loiali . Marea majoritate a companiilor sunt de acord ca salariile angajatilor merituosi trebuie sa intre intr-un proces de dezghetare .
Situatia salariilor pe diverse sectoare de activitate : In sectorul bancar, se inregistreaza stagnari, eventual usoare scaderi ale salariilor . Bonusurile si stimulentele sunt reduse drastic. Cu toate acestea bancile detin oferta salariala cea mai generoasa dintre toate sectoarele economice.
In sectorul auto, datorita scaderilor majore ale vanzarilor in ultimii doi ani salariile au inghetat la nivelul care erau si in 2009 cand au fost operate ajustari serioase ale acestora.
In sectorul FMCG, salariile au inregistrat stagnari, desi acest sector nu a fost afectat foarte tare de situatia economica dificila.
Stagnari ale salariilor se inregistreaza si in sectorul farmaceutic .
Sectorul imobiliar se 'bucura 'de scaderi dramatice ale salariilor, acest sector fiind lovit din plin de recesiunea economica .
O crestere a salariilor , intre 5 si 7 % , se inregistreaza in sectorul IT ! Sectorul IT a fost unul dintre cele mai putine sectoare afectate de criza!
Stagnarea salariilor se resimte si in domeniul resurselor umane.
www.nolimitadv.ro
www.geotop.ro
terraiii.ngo.ro
www.alma-ro.ngo.ro